Start
Om oss
Nyheter/Foto/Video
Bli medlem
Kontakt
MAK
Gästbok

Malå Atletklubb

 

 Malå Atletklubb är en styrkelyftsklubb och vårt gym heter ”Gurans Gym”.

Malå Atletklubb är en styrkelyftsklubb och vårt gym heter ”Gurans Gym”.

Vi är nu ca 180st medlemmar och av våra medlemmar så är ca 30st tjejer och 80st ungdomar under 20år.

Malå Atletklubb var under 80-talet en framgångsrik klubb i tävlingssammanhang med många medaljer på SM i styrkelyft och efter ca 20-års bortovaro från tävling så startade vi upp en tävlingsverksamhet under 2013. Vi hade då 3st licensierade lyftare som representerade klubben med stora framgångar under sitt första tävlingsår. Under 2014 och 2015 har ytterligare 9st ungdomar och juniorer tillkommit som tävlingslyftare. Vi har under 2015 deltagit i riksserien i klassisk bänkpress och klassiskt styrkelyft. Vi har även deltagit i Norrlandsmästerskapen, DM och SM för ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner i klassisk bänkpress, bänkpress med utrustning och klassiskt styrkelyft. Vi har även haft en ungdomstjej som representerade Sverige på VM i bänkpress med utrustning.

På Norrlandsmästerskapen blev det tre guld i klassisk bänkpress. I det klassiska styrkelyftet så blev det två guld och ett silver.

I SM i klassiskt styrkelyft så blev det brons i Herrar Juniorer 74kg och en 6:e plats i Herrar Juniorer 105kg. 

På DM i klassisk bänkpress blev det ett silver och ett brons. På DM i bänkpress med utrustning blev det ett guld. På DM i klassiskt styrkelyft blev det ett guld, ett silver och ett brons.

I höstens U/J/V-SM i klassisk bänkpress och bänkpress med utrustning så blev det guld i Herrar Juniorer 74kg, Herr Veteran 83kg och brons i Damer Ungdom 47kg.

På VM i bänkpress blev det en 5:e plats i Dam Ungdom 57kg.

Förra årets målsättning, att ta en SM-medalj till klubben infriades alltså med råge. Alla övriga lyftare är också i Sverigetoppen i sina respektive viktklasser.

Vi genomförde även ett KM i klassiskt styrkelyft och bänkpress i december där alla medlemmar i Malå Atletklubb fick delta. De elva deltagarna presterade fina resultat med flera personliga rekord.

Klubben har nu även fått sin första landslagslyftare i Damer Ungdom som representerade Sverige i VM i bänkpress i Sundsvall i maj och vi har ytterligare två lyftare som är aktuella för landslaget under 2016.

Malå Atletklubb är ”vaccinerad mot doping” enligt Svenska Styrkelyftsförbundets krav och Riksidrottsförbundets anvisningar.

Samtliga medlemmar i Malå Atletklubb måste skriva på ett antidopingkontrakt med klubben och klubben har även skrivit ett antidopingkontrakt med Svenska Styrkelyftsförbundet. Bo Lindgren har även gått utbildningen ”100% ren hårdträning” och klubben har  blivit en diplomerad anläggning. Många av våra nyanlända i Malå tränar också hos oss vilket är väldigt roligt och vi har aktivt försökt få våra nyanlända att trivas hos oss.

Vi drog, under hösten 2014, igång en ”ungdomsträning” för ungdomar mellan 11-15år vilket har varit mycket uppskattat. Vi skickade därför några av våra ledare på en ungdomsledarutbildning. Detta är ett led i att Svenska Styrkelyftsförbundet och Malå Atletklubb vill göra en satsning på ungdomar. Malå Atletklubb har egentligen ett ålderskrav på 15år för att få träna på vårt gym men denna ungdomsträning gör det möjligt för intresserade ungdomar att få pröva på styrkelyft under ledning av duktiga, utbildade och erfarna lyftare.

Trots att vi är en styrkelyftsklubb med mycket fria vikter så har vi även maskiner för rehab och förebyggande träning så man behöver inte vara orolig för att man måste ha styrkelyftsambitioner för att träna här. De flesta som tränar på ”Gurans” gör det mest för att förebygga eller få bukt med olika krämpor och för att helt enkelt ”må bra”.

Ett medlemskap i Malå Atletklubb kostar 1800kr/år för arbetande och 900kr/år för studerande och arbetslösa. Till det så kommer även en depositionsavgift på 100kr för passerkortet. Det finns numera även möjlighet till ”provträning” för 50kr/tillfälle under förutsättning att man följer med någon medlem i klubben.

Träningstiderna är förmånliga eftersom man får träna mellan kl. 06-22 alla dagar i veckan.

Malå Atletklubb har gemensamma träningskvällar för styrkelyft (knäböj, bänkpress och marklyft) måndag, torsdag och söndag mellan kl.18-20. Dessa träningar är inte bara öppna för våra tävlingslyftare utan alla medlemmar över 15 år är välkomna att delta och få hjälp med träning och teknik av våra duktiga ledare. Ungdomar under 15 år är hänvisade till våra speciella ungdomsträningar.

Ni ska vara varmt välkomna till Malå Atletklubb och ”Gurans Gym”

Malå AK - Styrkelyft

Malå AK/co

Bo Lindgren
Lingonstigen 5

930 70 Malå

 


 

 

 
2024 © Gurans Gym hemsida